NNM 2.runde 1937: Tromsø IL - Alta IF

Banen var hard og det blåste en generende vind under kampen. Alta fikk målvalget, og valgte å spille med vinden i ryggen. Alta overrasket med angrep på TILs mål, men det blev resultatløs. Senere kom de igjen, men foran mål klikker det helt. Alta spiller godt denne omgang, snare som de er på ballen, kommer de nesten altid først. I de første minuttene er det Alta som laget kampen. Men så snart er det TIL, var farligere foran mål. Efter 20 minutter blir en lang ball nikket inn på banen og Berger som er påpasselig fremme nikker ballen i mål, helt umulig for Altas målmann å redde den. Alta gir sig ikke, men opløpene fører aldri frem. Brandeggen redder dog en farlig ball ved å kaste sig. Man legger merke til TILs centerløper som stadig ødelegger chancene ved å stå i offside.

I annen omgang får TIL vinden med sig, og allerede efter 4 minutters spill nikker Petter Jensen inn et corner - pent innlagt av Gustav Dalsbø. Da 20 minutter var gått netter Daniel Olsen.  Spillet går nu på Altas banehalvdel, og TILs forsvar har lite eller intet å gjøre. Gustav Dalsbø er helt igjennem, men skuddet går i stangen, senere har Petter Jensen et skudd som målmannen redder til corner. Dalsbø legger det pent inn, og Jens Jensen nikker ballen i mål. Tre minutter senere netter Petter Jensen igjen med et nydelig skudd fra 16-meteren. Det blir ikke flere mål, og med 5-0 kan TIL forlate banen - laget er nu i semifinalen i mesterskapet.

Det blev ingen god kamp, i første omgang spilte TIL svakt, men spilte sig endel op i annen. Brandeggen hadde lite å gjøre i mål, og fikk aldri vise sig frem. Stellander var kvikk og god. Løperne somlet meget før de kom sig til skudd, men er farlige foran mål alle sammen. Jens Jensen som er kommet tilbake på sin gamle plass på y.v. virket. Dalsbø på y.h. hadde fine innlegg, hans to corner som begge resulterte i mål, var nydelige.  Alta var et jevnt lag, alle snare på ballen, og uredde i takling om ballen. Laget er nok verre å slå på hjemmebane.