Kretsserie 1937: Tromsø IL - Skarp

Referat:

Til fotballmatchen var det møtt frem et noe større fotballpublikum enn vanlig. Matchens forløp kom ganske sikkert overraskende. Med den siste kampen mellem TIL og Skarp i frisk erindring var denne seieren forbløffende. Til tross for TILs overlegne seier var kampen spennende, og stemmingen blandt publikum på toppen.

Det blir TIL som forstår å skaffe sig målene. Efter få minutters spill ligger ballen bak Skarps keeper, et pent skudd av TILs y.v. Absolutt uredd for keeper.  Nu følger en rekke angrep mot begge mål, men det blir atter TIL som opnår det meget efterstrepte resultat. Denne gang ved venstre forward. Skarps målmann er usikker med løst grep på ballen, det blir skyld i det tredje mål straks efter ved TILs y.h. Skarp arbeider nu intens og får endelig mål. Med 3-1 går runden ut.

Skarp har flere farlige angrep i begynnelsen av annen runde, men klarer ikke å få mål. Det blir atter TIL som viser sig overlegen i så måte, - TIL angriper og i.v. netter. Straks efter blir TIL tilkjent frispark rett utenfor back-linjen. Det tas av Bergethon Johansen som setter ballen direkte i mål.  Henimot omgangens slutt får TIL de tre siste mål. Efter et slikt resultat var det rimelig å anta at Skarp forlot banen i meget demprimert sinnstemning. Det gjorde derfor et godt inntrykk at guttene viste oss det motsatte, at de hadde evnen til å annerkjenne sine motstanderes seier.