Kretsserie 1937: Harstad IL - Tromsø IL

Det var ikke noen god kamp, det var en typisk tidligsesongkamp, - Tromsø IL hadde ledelsen i første runde, men klarte ikke å holde stimen oppe, og falt fullstendig sammen i annen, men heller ikke da klarte Harstad IL å utrette noe, tross en langt bedre kondisjon.  I første runde blev der levert yppelig spill, spesielt og da særlig av TIL.

(Harstad Tidende skriver): Kretskamp i klasse A innledes i går kl. 17, mellem TIL og HIL. Da kampen begynte litt over tiden var det mange skuelystne som var møtt. TIL vant målvalget og fikk en svak vind i ryggen. Begges lag setter full fres på og allerede etter to minutter har TIL sin første store chanse idet Odd Ness bommer på en ball.  Like etter er TIL atter fremme og denne gangen må Øistein Ness kaste seg forgjeves.  Fra nu blir det mer fart over spillet, med en utmerket periode og bra spill fra begge lag. Og HIL scorer i det 14. minutt ved Per Mathisen.

Gleden ble imidlertid kortvarig for bare tre minutter etter skaffet TIL seg atter ledelsen med et lettkjøpt mål. Det kvikke spillet river publikum med, og for en stund er det den rette fotballstemning på banen. Andre omgang blir forholdsvis tam. Først etter 32 minutter er det noe som er verd å notere, i det TIL da opnår sitt 3. mål, også noe lettkjøpt. Da fløyten gikk for full tid kunne TIL forlate banen med 3-1 seier.

Dommer var Schotland fra Tromsø.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø,Nordlys og Harstad Tidende.).

Oppdatert: 17.04.2004

Del dette: