Kretsserie 1936: Tromsø IL - Fløya

Tromsø Idrettslag seiret  over Fløya med 7 mot 3 mål. Det var som alle vil forstå av resultatet, en stor dag for TIL, nesten for flott til å åpne sesongen med. Da man så TILs lag i avisen, var man straks klar over at noen seierens dag for det pågående og energiske Fløya-lag vilde det neppe bli, men at nederlaget skulde bli så alvorlig, det var bare de verste TIL-optimister som trodde.

TIL vant kampen på sitt rolige og til sine tider elegante småspill og den store målovervekten var fortjent. På den annen side gir måltallet ikke et riktig billede av Fløya-laget. Med det enestående gode kamphumør og de mange gode spillere laget rår over. har ledelsen nu plikt på sig til å legge hodene i bløtt for å få en mere regningsvarende oppstilling av laget, og så sørge for at guttene får mere plan over spillet.

Første runde gikk ut med 5-1 seier for TIL, - et av målene på straffespark. Annen runde gikk ut med 2 mot 2 i mål.  Fløyas mål blev satt inn efter et voldsomt press, mens TIL spilte sine inn sikkert og elegant. Ytterløperne, særlig da ytre venstre imponerte. Det var en kvikk og morsom kamp, men velspilt var den ikke, tross de mange solstreif. 

Dommeren var Salomon Shotland som dømte den vanskelige kampen helt utmerket.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 04.07.2003

Del dette: