NNM 1.runde 1935: Tromsø IL - Fløya

Kampen var imøtesett med adskillig interesse, - Fløya stilte med fult lag og var favoritt. TIL manglet to av sine ordinære spillere, Arne Berger og Petter Jensen, som ikke hadde fått permisjon fra militærtjenesten. At disse to spillere ikke stilte op, hvilket laget i det lengste hadde regnet med, var en ganske stor svekkelse for TIL.  Kampen kan ikke innregistreres blandt de store. Banen var sleip og vanskelig å spille på efter vedholdene regn utover dagen.  Under kampen var det skodde og yr, så publikummet kom ikke i den rette fotballstemningen, som stimulere spillerne.

Spillet begynte famlende og nervøst med flere utspark. Men så laget Fløya opløp og Åsmund Olsen som hadde en god dag, laget et nydelig mål. Dette gav Fløya-guttene mersmak, og mål nr.2  lå snart i TILs mål, innsatt av Leif Larsen. TIL pådrog sig så straffespark efter hands på Daniel Olsen, Straffesparket reddet imidlertid Brandeggen helt glimrende. TIL overtok nu spillet for en tid og før omgangen gikk ut satte Gustav Dalsbøe ballen i Fløyas nett.  Denne omgangen var helt og holdens Fløyas.

Derimot begynte TIL meget pent i annen omgang og hadde det meste av spillet i minst 30 minutter. Utlignet gjorde de via Fløyas høire back.  TIL-guttene presset og ball nr.3 blev satt inn pent av Jens Jensen, men blev annulert av offside. Så fikk Fløya straffespark nr. 2 som blev satt inn av centerløperen. Det var ganske litt hårdt for TIL som tidligere også hadde fått inntrykk at dommeren ikke så med velvilje på dem. De mistet motet. Fløya overtok spillet og noterte sig for et 4. mål før spillet blev avblåst.

Dommeren Salomon Shotland virker av og til litt uforståelig for publikum i sine avgjørelser.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 04.07.2003

Del dette: