NNM 3.runde 1934: Tromsø IL - Kirkenes IF

Kirkenes Idrettsforening og Tromsø Idrettslag møttes til semifinalekamp om det nord-norske mesterskap. - TIL stilte med det beste lag, men Kirkenes hadde måtte foreta en omplassering i løperekkens venstre side, fordi en av deres beste løpere ikke fikk anledning til å ta turen til Tromsø.

Tromsø IL åpnet spillet med et rivende angrep, og før noen fikk sukk for sig lå ballen i Kirkenes-nettet.  Det lammet Kirkenes-laget ganske merkbart. Det som hadde spesiell interesse for oss ved kampen var de nordnorske landslagsspillerne, og det skal sies at Dalsbøe-guttene briljerte i denne perioden. Elegante opløp og presise og hardfine overleveringer til stadighet, Kirkenes-målet var ofte sterkt truet. Kirkenes utlignet, og runden gikk ut               med 1-1.

Annen runde blev situasjonen og spillet noe ganske anderledes. Kirkenes satte alle kluter til og gikk på med en ufortrødent seiershumor. De presset med liv og lyst. TIL greiet ikke å samle sig, halfrekken måtte nøie sig med forsvarspill så løperekken blev stående uvirksom. Omkring halvtimen hadde Stellander et alvorlig sammenstøt, og måtte ut av banen med knust kraveben. Kampen blev avbrutt da Kirkens fikk et frispark, TIL var ikke kommet til hektene da fløiten gikk, så ballen vandret forholdsvis ugenert i mål, 2-1 til Kirkenes. Jubelen sto høit da Dalsbø utlignet, og det var mange som klappet da Kirkenes kort efter skaffet sig seiersmålet. Det var bare sekunder igjen da TIL fikk straffespark efter en hands, men noe utligning blev det ikke, for Shotland greiet - så merkelig det enn høres - å få en svak ball til å rulle utenfor den ene målstangen.

Tromsø IL har et jevnt og sikkert lag, som spiller god fotball, men laget må lære å endre taktikk over for lag som spiller så hardt som Kirkenes, hvis man påny vil til topps på mesterskapstigen. 

Dommeren Salomon Shotland lot guttene få for frie tøyler, ellers hadde han en bra kamp.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 03.07.2003

Del dette: