Kretsserie 1933: Harstad IL - Tromsø IL

I kretskampen i Harstad mellem Harstad IL og Tromsø IL, seiret Harstad med 5-0. Det var endel vind under kampen og på slutten adskillig sandfokk som generte endel. Vinden gjorde det adskillig vanskelig å bruke ballen, og Harstad hadde en god porsjon flaks foran mål.

(Ref. Folkeviljen Harstad): HIL hadde søndag et av sine glansøieblikk i det de slo TIL med 5-0 i kretskamp. Det blåste hele tiden en sjenerende vind som ødela meget for spillet.Når så dertil kom at det til sine tider var veritabel sandstorm, så kan man ikke tenke seg verre ubehagelighet på en bane. TIL har jo alltid hatt ord på seg å være ett velspillende lag, men søndag så det ut som det gikk i stykker. Det må være ergerlig, tross godt spill ikke å opnå mål. -

HIL vant loddtreknigen, og valgte å spille med den sterke vinden i ryggen. Tross dette begynte TIL bra. Spillet gikk først ute på banen, men HILs backs ryddet godt op, og stort lenger kom de ikke. HIL fikk sitt første mål ved Kåre Kristoffersen efter ca. ti minutter. - Et noe lettkjøpt som Brandeggen burde tatt. Ti minutter efter er Lande påpasselig fremme og legger nummer to i TIL-nettet.

TIL har også flere gode tilløp, men Næss redder sikkert og frekt, og noen farlige situasjoner opstår ikke.  Det blir imideltid HIL som øker forspranget, og denne gang er det Aksel Olsen som netter. Og da Grønnli ti minutter efter legger mål nummer fire i TIL-buret,  ja, da begynner alt å bli uforståelig; og med dette resultat gikk omgangen ut.

Annen omgang ble igrunnen ikke så svært gammel før det var på det rene at TIL ikke maktet å true HIL. Det var liksom det lå utur i luften, tross laget hadde skudd mot HIL-målet. Aksel Olsen var mange ganger oppe, og da det var gått 21 minutter lager han noen ekstra kunster som resulterte i mål. Spenningsmomentet var dermed borte. Da fløiten gikk for full tid kunde HIL gå av banen med den største seier over TIL og to dyrebare point.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Folkeviljen).

Oppdatert: 20.04.2004