Kretsserie 1932: Skarp - Tromsø IL

Det er den største sannsynlighet for at kretsmesteren for Troms blev kåret. Efter det vi hittil har sett av Fløya og HIL er det ingen grunn til å tro at disse klubbene skulde kunne berede noen overraskelser. Men det sies jo at fotballen skal være så lunefull at man skal såvist inte forsverge. Dette var en av disse typiske  Skarp-TIL-kamper med megen uartikulert hyling rundt banen og hardt og rotet spill inne på den. Regnet synes ikke å utøve noen avkjølende virking på gemyttene - hverken på de som overbelastet stemmebåndene eller de som til stadighet utsatte henholdsvis ben, albuer og skaller for ublid berøring. 

TIL tok straks føringen og presset jevnt. Men Skarps forsvar arbeidet godt og sikkert, og dette i forbindelse med TIL-løperne manglende skyteferdighet og usikkerhet foran mål, gjør at resultatet uteblir. Skarp har noen spredte opløp, og opnår et straffespark, som imidlertid settes rett i hanskene på keeper.

Annen omgang arter sig omtrent som første. Skarps styrke ligger fremdeles i forsvaret, TILs i angrepet. Hvad TILs forsvar egentlig er god for, kan man vanskelig ha noen mening om efter denne kamp. Det er ikke alltid de får så fritt spill og møter en så undermåls løperekke. Seierherren ser ut til å få et farlig lag i år, riktignok må løperekken lære sig å skyte langt hurtigere og sikre enn nu tilfellet er, og kombinasjonene må også bli bedre. Alt i alt er det godt mulig TIL blir årets lag.

Gratishaugen var mer enn godt besøkt, og det skal man ikke undre sig over så lenge bilettprisene for en kamp mellem to innebys lag er så uforskammet høi som en krone. Selv om Orkesterforeningen forlystet publikum i pausen med to numre, er det ingen grunn til å ågre med publikums fotballinteresse. I kamper hvor arrangørene har så små utgifter er det i høi grad ublutt å forlange en slik entre. Slå ned prisen til det halve, og la dermed også litt mindre vel situerte mennesker få del i moroen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 01.07.2003

Del dette: