NNM 2.runde 1930: Hammerfest Turn - Turn (TIL)

Ref. Dagbladet Tromsø: I fotballkampen mellem Hammerfest Turn og Tromsø Turn, seiret Tromsø med 7-1. Det var en dårlig kamp, og Tromsø var helt overlegent. Laget tok det ganske rolig, da de merket at de ikke møtte noen større motstand, og det var så og si bare Dalsbøe-guttene som arbeidet.

Ref. Vestfinmark Arbeiderblad : Fotballkampen søndag eftermiddag mellom turnerne fra Tromsø og våre herværende ble desverre ingen publikumssuksess, hverken hvad angår spill og resultat. Tromsø-klubben skuffet helt. Vi er jo fra tidligere vant til at de leverer et efter forholdende  fremragende teknisk spill. Dette var under kampen som blåst bort. Enkelt ondskapsfulle hjerner påstod at det var vindens skyld, og det må også kunde sies at den i stor grad medvirket til at spillet blev så ydderst slet som det blev.

I første runde hvor Turn H.fest spilte unna vind hadde de flere oplagte målschanser, men en dårlig ledet, og ennu mindre samspilt løperekke sørget for at "trøstemålet" uteblev. Det eneste håp hos vårt bylag var vel at forsvaret tildels spilte bra, med et godt utnyttet offside-spill i første omgang. Dette forhindrer dog ikke at på den annen side blev det to tre mål som blev annulert, uten at vi av samme grunn synes det var uriktig dømt.

Tromsø-Turnerne vant en fortjent seir, de går nu op i semifinalen, og får antakelig kamp mot HIL, Harstad. Skal de ha håp om å gå videre i runde-kampene, rår vi dem om å ta frem adskillig bedre spill enn det de viste på banen nu sist søndag.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Vestfinmark Arbeiderblad).

Oppdatert: 22.05.2004

Del dette: