Kretsserie 1930: Harstad IL - Turn (TIL)

Overstående kretskamp var imøtesett med kolosal inreresse. Klokken 17 presis blåste Hr. Pettersen fra Narvik, de to kapteinene sammen til loddtrekning. Arne Thorbergsen vant målvalget, og valgte merkelig nok å spille mot vinden. Karl Dalsbø starter spillet, og det skulle snart vise seg at vinden var slemmere enn antatt. Turn får sitt første mål etter seks minutter, pent innsatt av Gustav Dalsbø.

HIL har så nogen spredte opløp, uten dog ha nogen sjanse til mål. I det 25. minutt må Ness kapitulere for en ball fra Karl Dalsbø. Publikum er skuffet over HIL, men setter likevel sit håp til anden omgang når det blev unda vinden, men skuffelsen blev nok enda større. Endelig etter 31 minutter handser en av Turn-spillerne, og straffesparket settes av Thorbergsen dønn i mål. Nå går HIL på for utlikning, men Turn der øiensynlig forstår hva det gjelder, forsvarer seg alle som en mann. Turn går seirende ut av bataljen med 2-1.

Turns lag virket svært ny på papiret, men viste seg å være kvikke, og var det centimetrene det kom an på, var de først. Målmannen blev ikke satt på noen prøve denne gang. Derimot bar backs og half dagens byrde, det var nesten utrolig hvor de feide unna det som kom. Løperekken spilt fikst og pent, og fremfor alt rolig og beregnende. Trioen spilte fortrinlig og kom godt overens. Det var en slags futt over samspillet i forhold til HIL.   Dommeren Pettersen fra Narvik hadde en lett kamp.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Harstad Tidende).

Oppdatert: 17.04.2004