NNM semifinale 1929: Turn (TIL) - Nor Narvik

Det har vel aldri vært større spenning foran en fotballkamp her i Tromsø, enn de var foran semifinalekampen mellem Nor, Narvik og Turn,Tromsø. Chansene blev diskutert på alle gatehjørner, og det blev tippet op og ned i det uendelige. Skulde Turn klare Nord-Norges beste lag denne gangen ?  Eller skulde hjemmelaget bli nedsablet.  Ved midagstider så banen ganske bra ut. Den var nesten tør, og nøiaktig og godt opmerket. Det var satt op et taugjerde, som skulde holde publikum på avstand. Alt så ut til å bli vellykket.  Men så kom regnet. - Ved 1-tiden begynte det, og høljet ned uten stans til helt til klokken 5, da kampen begynte.  Følgen var at banen liknet mere på en sjø med mange holmer, enn en idretsplass.

Turn begynte med god fart og hadde flere pene opløp mot Nor-målet. Men avslutningene på angrepene går i fisk, og det blev Nor som fikk det første mål efter et hurtig og pent opløp. Nu gir Turn på mere energi enn før, og det varer ikke lenge før de har utlignet. Det var et tilbakespill til målmannen fra en av backene, at ballen stanser i en av de mange vanndammene. Målmannen klarer ikke å få fatt i den, og de fremstormende Turn-løpere besørger den i nettet. Veldig jubel.  Farten stiger efter dette enda mer. Spillerne glir og faller ustanselig på den sleipe banen, og alle er helt oversprøytet av søle. Ingen av lagene får flere mål i denne omgangen.

Efter pause presser Turn faretruende og har chanser i massevis. Men Nors indre forsvar arbeider energisk og godt, og Turn-løperne har ikke hellet med sig. Også nu er det Nor som får først mål, og Turn som straks efter utligner med et nydlig skudd fra Dalsbøe. Turn får et mål tvilsomt annulert for offside. Nor får sitt 3. mål, idet Turns målmann mister den sleipe ballen. Med dette resultaet går kampen ut.

Turn leverte en god kamp, laget hang i til det siste, og opgav ikke motet et minutt. Lagets primus motor var centerhalfen Sverre Isaksen som skjønt hans spill slett ikke var utenfor det almindelige, bar oppe og holdt sammen hele laget.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 28.06.2003

Del dette: