NNM 2.runde 1929: Turn (TIL) - Vardø

I Hammerfest seiret Turn over Vardø 8-1. (sitat fra Dagbladet Tromsø).

Kan ikke finne noe referat fra kampen, men fant en forhåndsomtale i "Vestfinmark Arbeiderblad" dagen før som jeg herved tar med:

Av Finmarkslagene spiller Hammerfest Turn mot Harstad Idrettslag i Tromsø, og Tromsø Turn mot Vardø Fotballklubb i Hammerfest. Kampen mellom disse to klubbene er i hele Finnmark imøtesett med stor spenning. Tromsø Turnforening er en av Nord-Norges beste klubber, og når så Vardø Fotballklubb slog finalisten til kretsmesterskapet i Finnmark med 4-3 etter forlenget spilletid - skulle videre anbefaling være overflødig.

Det har ofte før i forbindelse med tidligere kampe vært reklamert med at det og det lag skal være i landsslagstil, - Jeg skal ikke ta munnen for full - men bare få konstantere, at kampen søndag gjelder annen runde i Nord-Norsk Fotballmesterskap - og det forplikter. - Og i full forståelse herav stiller begge klubber op med det sterkeste lag de har.

Aa tippe på forhånd er vanskelig, dertil er begge lag jevnbyrdige. Det har i sommer vært spillet flere gode kampe - men jeg tror også at kampen søndag vil overgå alle de andre både hvad fart og ballbehandling angår. Alle sammen har vi tidligere i sommer hatt anledning til beundre Tromsø Turns pene og rolige spill, og ønsket at våres gutter kunde gjøre det like godt - nu har vi anledning til å sammenligne Finnmark og Troms. Håper flest mulig møter op. Det blir en kamp som sent glemmes.

Altså gedigen forhåndsomtale, men ingen referat fra kampen. Kan det være skuffelsen over det store tapet (1-8) som er grunnen ?. Ja tidene er forandret.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Finmark Arbeiderblad).

Oppdatert: 22.05.2004

Del dette: