NNM 1.runde 1929: Skarp - Turn (TIL)

Det var spenning på idretsplassen. Folk stod bare å trippet av nervøsitet. Musikk var der også. Orkestermusikk - både gjennem gatene og på idretsplassen. Man merket snart at der lå endel arbeide bak dette arrangement. Den første kamp i første runde i det Nord-Norske Fotballmesterskap. Med Kåre Sørensen som dommer tar kampen sin begyndelse litt over den fastsatte tid. I de første minuttene er det Skarp som har spillet. De har flere farlige opløp, og på et får de mål, før Turn rigtig har kommet sig igang. Men lenger ut i runden tar Turn sig op, og løperekken begynner å arbeide. Det blir nu flere ganger hård påkjenning for Skarps forsvar, som imidlertid klarer brasene med glans, - og litt hell.  Runden går ut uten at der blir opnådd flere mål av noen av partene.

I neste runde tar Turn straks hånd om spillet, og presser nesten konstant, men Skarp forsvarer sig glimrende. Turn får snart et mål, og har deretter to mål ved Dalsbøe. Begge blir imidlertid rigtig annulert for offside. Turn taper dog ikke motet, og det varer ikke lenge før ballen ligger i Skarp-målet, denne gang helt rigtig. En stund senere blir det misforståelse i Skarps Indre forsvar, og Turn netter for siste gang.

Det er beklagelig at to såvidt gode lag som disse skulde stilles sammen allerede i første runde. Derved måtte et av de beste lag i Nord-Norge allerede ut straks, mens andre "secund rathers" smertefritt kan komme op i både 1. og 2. runde.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 28.06.2003

Del dette: