Kretsserie 1929: Turn (TIL) - Harstad IL

Spillet var hele første omgang preget av nervøsitet fra begge parter. Turns løpere hadde endel bra opløp, men HILs backer arbeidet godt, og målene uteblev. Halfrekken til Turn fulgte ikke alltid så godt med som ønskelig kunde være.  Omgangen gikk ut målløs.

I annen omgang blev tempoet satt mere op, og kampen blev hårdere. HIL hadde det meste av presset, men Turns opløp var meget farlige. Etter å ha forspilt endel sjanser kom Dalsbøe igjennem og nettet. Kampen blev nu enda livligere, og HIL arbeidet fortvilt på å utligne, men de lyktes ikke før i det siste minutt. Turns målmann mister ballen, og Torbergsen besørger den inn. Det var nu 50 sekunder igjen av kampen. Efter avspark fra centrum fikk HILs løpere tak i ballen, og opover mot Turnmålet bar det. Torbergsen netter atter, og et par sekunder efter blåses kampen av.

Dommer i kampen var Kåre Sørensen, han dømte til forbundsgraden. Han overså endel feil i første omgang, var litt svak i fløytingen, men annen omgang gikk meget godt. Og Troms Fotballkrets kan snart glede sig til den første forbundsdommer i fotball.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 28.06.2003

Del dette: