Kretsserie 1928: Skarp - Turn (TIL)

Kretskampen mellem byens A-klubber var imøtesett med adskillig interesse og det var mange tilskuere. Begge lag stilte med reserver, i det flere av spillerne er på moen. De første minuttene var kampen jevn, men efter 5 minutter har "Skarp" et pent opløp som imidlertid "Turn"s centerhalf redder ved hands utenfor straffefeltet, men dommeren er uplassert ved denne anledning. Efter 10 minutter får "Skarp" corner og ytre venstre scorer direkte ved hjørnespark. Efter en halv time kommer imidlertid utligningen og i denne periode spiller "Turn"s center og venstrevinge meget godt.  Straks før pause kan "Skarp" ved centerforward nette. Og nu var det 2-1 til "Skarp".

Annen halvtid begynner med hårdt spill og dommeren burde ha straffet et par stygge forseelser mot regel nr. 9. Spillet i denne omgang er jevnt, kanskje en smule i "Skarp"s favør. Omgangen er imidlertid ikke mer enn fem minutter gammel da "Turn" utligner.  "Skarp" spiller sig op efterhvert  og da det er gått ca. 10 minutter har de atter ledelsen. Målet blev innsatt av indre høire. "Turn" gir seg imidlertid ikke, og ikke mer enn 1 minutt efter har de utlignet for 3. gang, med dagens peneste mål. Det skal allikevel bli flere mål, og da det gjenstår ca. et kvarter netter "Skarp"s indre venstre.  "Turn" har atter en gang chance til å utligne ved straffespark, men målmannen redder pent. De to første points gikk til "Skarp", mens et til hver hadde vært vel så rettferdig.

Kritikk: "Turns målmann sto ikke på høyde med "Skarp"s og tacklene var heller ikke helt gode. Halfs var bra med center som best. Han leverte imidlertid en god kamp og hans headinger var fine. I løperrekken var center og venstrevingen best. Indre høire var foresten heller ikke borte, men ytre lå litt under.

Dommeren var svak når det gjaldt hårdt spill, men forøvrig ganske bra.  Også dere ganske unge gutter, kan dere ikke være så snill å holde dere litt utenfor banen og ikke litt innenfor. Hvis alle vil det, blir det like godt å se.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 26.06.2003

Del dette: