Kretsserie 1927: Harstad IL - Turn (TIL)

Referat:  Fotballkampen mellem "Turn og HIL siste søndag hadde samlet nogså mange tilskuere, tross det gode vær og den store utfart fra byen.

Presis klokken fem stilte lagene til avspark. HIL vant loddtrekningen, og Turn var de første som satte ballen i bevegelse. Man merket seg straks at Turns tette og smidige løperekke der med en gang satte farten op mot HIL-målet, men skuddet gikk forbi. Litt frem og tilbakespill så ligger ballen der. Nøiaktig 4 min.  Målet kom litt overraskende og stimulerte HIL-spillerne til fornyet anstrengelser.

Der går imidlertid 20 min og Turn utligner. Der  spilles nu av hjertens lyst, og 10 min. senere er Jack Friberg og plaffer ballen i eget mål. 4 min. til og HIL øker til mål nummer 3. Så er det HILs tur til å gjøre tabbe, det er Schjeldrup som uden synlig grunn griper ballen med hendene. Straffesparket settes kontant inn, og dermed ble det i første omgang.

Annen omgang blir lik første og etter 10 min. er HIL atter å øker til 4 mål. Turn overtar nu spillet, men mål blir det ikke. Man merker seg de lette små pasninger som på banen går sikkert, men som foran mål ikke strekker til, skuddene er enten for løse eller de går utenfor. Ut i omgangen lykkes det Turn å få litt ballanse og tempoet settes ytterlig op for om mulig å utligne. Det blir imidlertid HIL som øker til 5, og med 5-3 i HILs favør avblåstes kampen.

La det være sagt med en gang at kampen er den beste som på lang tid er vist her. Turn-guttene har altid vært populære i Harstad og er fair i hele sin optreden. Målmannen virket ikke denne gang så stø som vanlig. Jack Friberg som back var denne gang uheldig, spesielt da han lavet selvmål. Venstrebacken var god. Halfrekken var god med Sverre Isaksen som primus motor. Det er bemerkelsesverdig hvor han sliter og hvor gode resultatene blir av hans arbeid. Sidehalfene var også gode både i angrep og forsvar. Løperekken med Karl Dalsbø i center virket flott og samspillet gikk til sine tider efter de beste oppskrifter, men foran målet var det stopp. Alt i alt er Turn et lag vi gjerne ønsker å se igjen.

Det som HIL skuffet og har skuffet med, er den utidige munnbruk. Mot spillere, dommere, uansett. Det hadde neppe sett godt ut om laget måtte spille med 9 mann istedet for 11. Ta det til seg hvem det gjelder!. Det skal nemlig mindre til å vise ut en spiller enn det som var prestert søndag. Endel av publikum var heller ikke stort bedre, og de fleste aner vel neppe hvilke konsekvenser en sådan oppførsel kan ha, når laget selv skal ut å kjempe. Det kommer ikke noget godt ut av det. Sporten lider, og lider i betraktelig grad.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Harstad Tidende).

Oppdatert: 17.04.2004