Kretsserie finale 1927: Turn (TIL) - Harstad IL

"Turn" vant altså finalen, og vant velfortjent. La så være det er "Turn"s første mesterskap i A-klassen, men la oss alle være enige i at det er et velfortjent mesterskap, de har ikke strevet mindre for det.

Kampen begynte presis kl. 5,06 med  Kåre Sørensen, "Skarp" som dommer. HIL vant målvalget, og valgte å spille unna den svakt hellende banen. "HIL" går raskt op i ledelse ved Thorbergsen. Men gleden blev ikke langvarig. Efter utspillet går "Turn" op og Karl Dalsbøe skyter kontant. Altså etter ett og et halvt minutts spill er det 1-1.   "Turn" får corner, det blev endel sommel foran mål, hvorunder c.h. Sverre Isaksen scorer elegant ved et langt skudd, og "Turn" ledelse 2-1. Men "HIL" sørger for utligning ved Iversen, denne burde målmannen tatt.

Annen omgang begynte i samme tempo som første. Efter 8 min. scorer Karl Dalsbøe flott og 3-2 i "Turns" favør. I det 37. min går Karl Dalsbøe gjennem og skyter elegant uten chance for HIL-keeper Karlsen. Det har du all ære av Karl !. Og med det mål gjorde du "Turn" til kretsmester A-klassen 1927.  På slutten tørner Thorbergsen og Sverre Isaksen sammen. Sverre får seg et ganske hårdt spark og faller for en stund sammen, men Thorbergsen spaserer ganske likegyldig fra ham. Dette virket meget usympatisk. 

Dommer Kåre Sørensen var korrekt i alle sine avgjørelser og meget god.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 25.06.2003

Del dette: