Kretsserie 1926: Skarp - Turn (TIL)

I en notis i Harstad Tidende er det sagt at denne kampen er utsatt fra 30. juni til 4. juli. Og her finner vi den i Dagbladet Tromsø:

Igår ble endelig den første kretskamp utført. Som sedvanlig ble det Skarp og Turn som møttes, og tradisjonen tro var det Skarp som seiret.  De første ti minuttene av kampen hadde Turn en svært fart, og etter fem minutter opnådde de sitt første og eneste mål. Dette ga dem mere tro på seg selv, samtidig som det bragte Skarp til å sette alle kluter til, og kampen ble no svært hård.

Men da Skarp fikk to mål inn etter å ha somlet bort adskillige oplagte chancer falt Turn igjenem. Og i annen runde lykkes det ikke å få inn et eneste mål mot Skarps 3. Med sluttresultatet 5-1 i Skarps favør, gikk kampen ut.  Det var en typisk Skarp-Turn-kamp, god fart, men altfor hård til å bli velspillet.

Skarp var hurtigere og fremfor alt effektivere. Turn var mere avventende og mindre pågående. De leverer godt spill ute på banen, men foran mål er de ubeslutsomme. Og mere omtale fortjener kampen ikke.   Vi får den muligens op igjen, Skarp fant det nemlig formålstjenelig å innlevere en protest mellem 1. og 2. runde ved at Turn ved den annen rundes begynnelse tok inn en ny spiller. Slik burde kretsen påskjønne med omkamp.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     (kilde:Harstad Tidende og Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 20.04.2004

Del dette: