Kretsserie 1925: Turn (TIL) - Skarp

I overvær av ca.100 mennesker blev finalen i kretserien utspilt. "Skarp" overtar straks føringen for noen minutter, men så kommer "Turn"s løpere igang, og har nu flere fine opløp. Under et av disse har Dalsbø et nydelig gjennembrudd og ditto skudd, men Nerås er plassert og redder pent. Litt efter får Dalsbø lagt op for sig, og med et overraskende og langt skudd scorer han. Nu blir det litt mer fart over kampen og "Skarp" har nu endel press på "Turn"-målet, og under klyngespill foran dette mål scorer Overvaag med et langt pent skudd. Spillet skifter stadig i resten av omgangen. Mot slutten får så "Skarp" sitt annen mål innsatt av i.v. Johansen.

I annen omgang blir spillet mere slapt, "Skarp" overtar nu helt spillet, og "Turn" får bare noen få angrep i denne omgang. Etter en hel del chancer  får endelig "Skarp" sitt tredje mål ved c.f. Pettersen. Litt efter går Pettersen gjennem, målmannen går på ham, men ballen triller sagte inn i mål, men målmannen kaster sig efter og slår den ut, efter den har vært ca. 30 cm. innenfor mållinjen. Dommeren dømmer dog ikke mål.   5 minutter før slutt får "Skarp" sitt fjerde eller rettere sagt femte mål. Og med 4-1 i "Skarp"s favør endte kampen.

Hos "Skarp" spilte løperne ganske bra, likeså halfs og backs. Målmannen spilte godt.  Hos "Turn" var venstre half Johansen best. Dalsbøe var fin i første, men ute av humør i annen omgang. Backs usikre, men målmannen bra.  Dommeren dømte mer efter publikums røster enn efter sin egen overbevisning. Men når kretsen har så få autoriserte dommere bør den være om sig og få tak i noen av det uhyre fotballkyndige publikum som i går besørget skrålingen om offside og lignende.. Kampen var dårlig til å være finale i kretsserie, og ennu dårligere var publikumstilslutningen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 24.06.2003

Del dette: