Eliteserien 2019: Tromsø IL - Kristiansund BK

For de med hjertet i TIL så har det ikke vært mye å juble for på Alfheim den siste tiden. De fire siste hjemmekampene har endt med tre uavgjort og ett tap.

Den seiersløse rekken på hjemmebane skulle ta slutt i kveld, og det med 20 i stil.

TIL fikk en drømmestart på kampen med 1–0 allerede etter fire minutter spilt. TIL-spiss Fitim Azemi var våken på et tilbakespill fra KBK-stopper Christophe Psyché. TIL-spissen var iskald alene med keeper og satte ballen i mål og Alfheim til himmels.

20 minutter senere doblet Azemi ledelsen med et vakkert hodestøt etter et strålende innlegg fra Eric Smith. Et skår i gleden for TIL-supporterne var at Azemi måtte gå av med skade etter å ha skallet i duellen med KBK-stopperen.

Mange var spent på hvem som skulle komme inn og Simo Valakari satte – litt overraskende – inn Morten Gamst Pedersen på banen som spiss.

Det skulle vise seg å være et genialt trekk. Gamst Pedersen strålte og strødde rundt seg med pasninger. TIL-veteranen var nest sist da Lasse Nilsen banket inn 3–0, før han la inn en strøken corner til Anders Jenssen i starten av 2. omgang. TILs midtstopper takket og bukket og stanget inn 4–0.

Et kvarter senere fikk KBK en spiller utvist da Jesper Isaksen stemplet Onni Valakari. TIL sløste lenge med sjansene, helt til TILs spissjuvel dukket og satte inn prikken over i-en med 5–0.

Det ble ikke flere mål på Alfheim, men 5–0-seier og en svært etterlengtet opptur for «Gutan».

TILs beste var Anders Jenssen.     Dommer var  Ola Hobber Nilsen fra Nordstrand IF.

Utarbeidet av Per Salomonsen.      Kilde: Itromsø.