1.divisjon 2014: Tromsø IL - Hødd

Elleville jubelsener etter storseier.

Hødd gikk ut med et offensivt utvalg av spillere foran årets kanskje vanskeligste kamp. Midtbaneduoen Andreas Rekdal og Bendik Torset ble erstattet av langt mer offensive Espen Standal og Joachim Magnussen.

Hødd kom godt i gang på Alfheim, men det var vertene som stod for kampens første mulighet. 10 minutter var spilt da kampens første sjanse fant sted. Thomas Drage har en av landets mest fryktede innleggsføtter og viste frem denne han fant William Frantzen foran mål, men headingen strøk stolpen.

Nonchalant Grodås

Seks minutter senere kom scoringen som ikke skulle komme. Victor Grodås var både nonchalant og sløv da han serverte ballen på sølvfat til Magnus Andersen. Kantspilleren takket og bukket og sørget for hjemmejubel. Med den horrible involveringen økte formsterke og eliteserieaktuelle Grodås trolig sine sjanser til å forbli i Hødd-trøya neste år.

Hjemmelaget fortsatte å styre showet etter dette. Drage herjet på venstresiden, mens Remi Johansen hadde et farlig skudd midtveis i 1. omgang. Samme man fikk en ny god mulighet fire minutter senere. Hjemmelaget spilte seg vakkert gjennom sentralt i banen, men skuddet fra åtte meter ble blokkert med et nødskrik.

Marerittomgang for Hødd

Rett etter fikk skuddvillige Johansen en ny mulighet, men heller ikke denne gangen ville ballen mellom stengene for midtbaneeleganten. Etter 38 minutter fikk Morten Moldskred en enorm mulighet etter en livsfarlig retur fra Alsak Falch. Men den tidligere Hødd-spilleren klarte ikke å score mot gamleklubben denne gang. Steffen Moltu reddet blåtrøyene.

Denne omgangen ble etter hvert en kamp om å begrense tapet, slik at Sindre Eid kunne gjøre nødvendige justeringer i pausen og forhåpentligvis endre kampbildet i 2. omgang. For før hvilen var nemlig Tromsø fullstendig dominerende. Og før hvilen kom også 2-0. Hans Norbye har ikke hår, men har til gjengjeld både fart og kraft. Hurtigtoget gjorde det meste selv da han dro seg inn i banen og banket ballen i nærmeste hjørne.

Hødd forbedret seg i minuttene etter sidebytte. 53 minutter var spilt da Hødd fikk sin første store målsjanse – og den var virkelig stor. Formsterke Robin Shroot ble spilt helt alene igjennom og fikk all verdens med tid, men briten satte ballen utenfor mål.

I stedet fikk Remi Johansen omsider uttelling da Hødd var på vei inn i kampen igjen. Midtbanespilleren dro seg elegant forbi Moltu, og lobbet like elegant over Falch og ordnet 3-0 på vakkert vis.

Hødd ble ydmyket

Like etter var Moldskred på farten og regisserte en effektiv kontring. Ballen endte til slutt hos Andersen, som fra sju meter scoret sitt andre og Tromsøs fjerde for kvelden. Kun sekunder senere fikk servitør Moldskred endelig æren av å score mot gamleklubben. Hurtigtoget smatt igjennom bak Hødds stopperpar og scoret sikkert alene med Falch. I løpet av fem magiske minutter scoret Tromsø tre mål og ydmyket Hødd fullstendig. Med 5-0-seieren på Alfheim fikk Tromsø den perfekte revansjen for cupfinaletapet mot Hødd i 2012.

TILs beste var Hans Norbye.      Dommer var Per Erik Haugen fra Rælingen.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde:itromsø.