1.divisjon 2014: Kristiansund BK - Tromsø IL

Unødvendig tap for Kristiansund.

TIL tapte 0-1 for Kristiansund borte i den 25.serierunden i 1.divisjon søndag. Tor Erik Torske scoret kampens eneste mål, som kom etter 80 minutters spill.

TIL skapte flest sjanser, og hadde fortjent å få med seg poeng, minst, i bortekampen. Morten Moldskred sved TILs største sjanse, bare sekunder før hjemmelaget tok ledelsen. Remi Johansen slo inn på bakerste, Zdenek Ondrasek fikk ballen på tvers foran mål, der Moldskred fra kloss hold måtte se sitt forsøk bli avverget.

I siste ordninære spilleminutt hadde Remi Johansen også et godt forsøk etter innlegg fra Magnus Andersen, som Kristiansund-keeper Conny Månsson fikk reddet.

Det var ikke de eneste sjansene TIL svidde. Zdenek Ondrasek hadde to gode muligheter i første omgang, først etter gjennomspill av Kent-Are Antonsen, så etter innlegg av Thomas Drage, men begge forsøkene gikk utenfor.

Benny Lekström gjorde to fine redninger midtveis i første omgang i hjemmelagets beste periode. Først avverget han et godt skudfrsøk fra spissen Jean Alassane Mendy, en spiller TIL følger, fra 20 meter. Så gjorde Lekström en enda bedre redning på det påfølgende hjørnesparket, da Dan Petter Ulvestad slo Miika Koppinen i en hodeduell.

I andre omgang slet TIL mer med å skape sjanser, men Thomas Drage hadde en god mulighet fem minutter ut i omgangen. Remi Johansen vippet ballen inn i feltet, Drage kom i stor fart og rundet keeper, men fikk for skrå vinkel, og skjøt utenfor.

Etter hvert jevnet kampen seg mer og mer ut. Likevel hadde TIL fortjent mer enn å gå på sitt fjerde bortetap for sesongen. Serieleder Sandefjord slo TUIL, og økte dermed forspranget til seks poeng i kampen om seriemesterskapet.